Elk kind kan te maken krijgen met luizen. In het geval dat je kind luizen heeft, willen we je vragen steeds de klasleerkracht of de directie te contacteren. Uw melding wordt behandeld met respect voor de privacy.

Na je melding van hoofdluizen komt de kinderverzorgster in de klas van je kind om iedereen te controleren op neten of kruipende luizen. Bij het vaststellen van neten krijgen de ouders een brief mee met de vraag om een behandeling te starten.
Bij het vaststellen van kruipende luizen vragen we de ouders om het kind op te halen en onmiddellijk met de behandeling te starten.
Indien de ouders niet in staat zijn om het kind op te halen, dan zal de kinderverzorgster een behandeling starten met Silikom (zie foto).Preventief krijgen alle kinderen bij inschrijving een luizenzak van licesafe cadeau om hun jassen, mutsen en sjaals in op te bergen.

Indien je nog vragen hebt of inlichtingen wilt, zijn de schoolverpleegkundige en de schoolarts je graag ten dienste! Je kan ze tijdens de kantooruren bereiken via het nummer 089/77.97.30 Onze kinderverzorgster is tot 10u00 te bereiken via het secretariaat.